У суботу, 12 серпня, Японія розгорнула системи протиракетної оборони Patriot після того, як КНДР погрожувала випустити балістичні ракети над країною на територію острова Гуам, що належить США.

Про це інформує ТСН із посиланням на AFP.

Зазначається, що Міністерство оборони розгорнуло систему Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) у префектурах Сімане, Хіросімі та Коті.

Також систему ППО було розгорнуто в сусідній префектурі Ехіме. Крім того, повідомляється, що сили самооборони Японії направлять в Японське море кораблі, оснащені системою стеження Aegis.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив: «Я зроблю все можливе для захисту життя і здоров'я нашого населення та його територій».

Раніше пролунали погрози КНДР завдати удару по американських базах на острові Гуам. Це чергове загострення відносин між США і КНДР, які постійно погіршуються з часу обрання Дональда Трампа президентом США. 

14 і 21 травня Корея здійснила запуск ракет. Після цього Трамп закликав до більш жорстоких санкцій проти КНДР. 29 травня відбувся новий запуск північнокорейської ракети з прибережного міста Вонсан, в якому розташована військово-морська база.

Внаслідок цього, 2 червня Рада Безпеки ООН розширила адресні санкції проти Північної Кореї. Однак 8 червня з міста Вонсан знову запустили кілька ракет класу «земля-судно». Снаряди пролетіли близько 200 кілометрів. 

4 липня КНДР заявила про успішне випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети, яка може завдати удару в будь-якій точці світу. Ракета Hwasong-14 досягла висоти 2802 км і летіла до мети 39 хвилин, після чого впала в Японському морі.

У середу, 9 серпня, в Пхеньяні заявили, що Збройні сили Північної Кореї оголосили, що вони розглядають можливість нанесення ракетних ударів в районі острова Гуам, де знаходиться військова база США. 

Згодом у Міноборони США заявили про те, що план превентивного удару по північнокорейських пускових установках вже підготовлений і буде виконаний у разі наказу президента США Дональда Трампа. 

ІА "Вголос": НОВИНИ