Японська авіакомпанія Vanilla Air змушена була вибачатися за інцидент з пасажиром-візочником, якого працівники лоукосту змусили повзти на борт літака на руках. Хідето Кіджима подорожувував до островів Амамі, - пише ВВС Україна.

Під час першого рейсу потрапити до літака йому допомогли друзі, однак перед зворотнім польотом працівники авіакомпанії заявили чоловіку, що з вимог безпеки він має заходити до літака лише власними силами. Інакше вони не дозволять йому летіти.

У відповідь на це Хідето Кіджима зліз зі свого крісла і вилазив по трапу до літака на руках.

Хідето Кіджима - досвідчений мандрівник, який веде блог про те, як подорожується людям із вадами здоров'я. Після подорожі до остова Амамі він написав, що до цього йому доводилося побувати у більш ніж 200 аеропортах у 158 країнах, і скрізь потрапляти до літака йому допомагали друзі або ж працівники авіакомпаній.

Він додав, що хоча іноді подорожі бували складними, йому ніколи не казали, що він не зможе летіти через свої вади – чоловік частково паралізований з 1990 року.

Vanilla Air вже вибачився за інцидент з Хідето Кіджимою.

Лоукост запевнив, що відтепер запровадить нові правила допомоги для людей з вадами здоров'я.

Зокрема, на сайті авіакомпанії з'явилося повідомлення, що для таких пасажирів буде встановлене спеціальне крісло на трапі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ