Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час брифінгу в межах робочої поїздки на Львівщину сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Міністр зазначила, що 30 червня відбудеться зустріч на рівні Міжнародного валютного фонду, України та кредиторів, де буде обговорено всі деталі нового макроекономічного прогнозу та пропозицій, які Україна надала кредиторам.

«Ми сподіваємося, що після цієї зустрічі в МВФ знайдемо порозуміння із кредиторами і зможемо перейти до наступного кроку – доброзичливих, нормальних переговорів щодо реструктуризації. Я впевнена в тому, що кредитори зустрінуть нас за столом і вестимуть із нами переговори», – сказала міністр.

Нагадаємо, Україна запропонувала кредиторам 40-процентне списання боргу й нові бонди, платежі за якими буде прив'язано до економічної ситуації. Водночас аналітики стверджують, що кредитори навряд чи приймуть таку пропозицію.

На тлі цього американська «Goldman Sachs» прогнозує, що в липні Україна оголосить дефолт. 

Як писав «Вголос», за словами Наталії Яресько, Україна не може чекати до вересня для досягнення домовленостей з кредиторами щодо реструктуризації $15,3 млрд, не застосувавши мораторій на виплату боргів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ