Виступаючи перед учасниками круглого столу, Ярослав Качмарик інформував присутніх про інвестиційну привабливість та перспективи розвитку господарсько-фінансового комплексу Львівщини в умовах євроінтеграції. «Є ціла низка показників, які підтверджують високий рівень інвестиційної привабливості нашої області. Зокрема, основним потенціалом Львівщини є трудовий потенціал високої якості, – наголосив Ярослав Качмарик. – А щодо будівельної галузі, то Львівська обласна рада робить усе необхідне, щоб забезпечити належні умови інвестування в цю галузь. Наприклад, з обласного бюджету фінансується Програма розроблення містобудівної документації і генеральні плани малих міст та селищ міського типу, тощо. Проте, потрібно ще зробити чимало для того, аби інвестор відчував у нашій області привабливий інвестиційний клімат».

На завершення Ярослав Качмарик запевнив учасників круглого столу, що Львівська обласна рада й надалі робитиме усе від неї залежне, аби інвестиції надходили до Львівщини.

Також під час круглого столу обговорювалися перспективні формати рітейлу в Україні, інвестиційна привабливість західного регіону України, нові можливості розвитку спортивної інфраструктури у Львові, можливі організаційні ризики під час реалізації інвестиційних проектів, перспективи розвитку господарсько-фінансового комплексу Львівщини в умовах євроінтеграції, оцінка та контроль бюджету проектів будівництва, питання відповідальності учасників ринку будівництва, державний контроль у сфері містобудування, зокрема порядок виконання будівельних робіт і введення в експлуатацію завершених об’єктів будівництва, та інші питання будівельної галузі.

ІА "Вголос": НОВИНИ