Про це заявив народний депутат України, голова робочої групи з розслідування корупції в уряді Арсенія Яценюка Борислав Береза під час свого звіту на сесії Верховної Ради сьогодні.

Зокрема, як відзначив Береза, робоча група дійшла висновку, що Яценюк є «відповідальним за протиправні дії, вчинені членами його Кабінету Міністрів, та керівниками державних підприємств».

За словами нардепа, робоча група з’ясувала, що зменшення урядом фінансування Державної фінансової інспекції «може бути прямим тиском» на цей орган.

Також Борислав Береза розповів, що робоча група виявила афільований вплив народних депутатів на призначення керівників державних підприємств.

Нагадаємо, раніше колишній голова робочої групи, народний депутат Олег Осуховський озвучив конкретні факти економічних злочинів в уряді Яценюка.

«В аграрній галузі зафіксовано збитки в Державній продовольчо-зерновій корпорації на суму майже 700 млн грн. Причому 529,9 млн грн з них – це кошти за непоставлену продукцію, які перерахували в останній день перебування на посаді колишні керівники ДПЗКУ Якубович та Бровди. Також з'ясувалося, що за участю нинішніх менеджерів корпорації відбулося кредитування приватних компаній на 160 млн грн», – наголосив Олег Осуховський.

Крім того, закупівля корпорацією 55 тис. т кукурудзи за завищеною ціною призвела до збитку у 852 тис. дол., а зменшення ціни кукурудзи з 400$ до 300$ за тонну в китайському контракті без погодження з урядом може призвести до втрат за 13 років контракту до 4-5 млрд дол.

Як повідомляли, 7 травня під час чергового засідання депутатської групи, яка вивчала факти багатомільярдної корупції в урядах Миколи Азарова та Арсенія Яценюка, очільника цієї групи, «свободівця» Олега Осуховського змістили з посади. «Свобода» заявила, що нардепа було зміщено через лобізм «Народного фронту», щоб не дати йому змогу виступати з правдивим звітом з парламентської трибуни.

Групу було створено після гучних заяв екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка про корупцію в Кабінеті Міністрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ