Про це він написав у своєму блозі на «Вголосі».

За словами Аронця, нещодавно програма «Гроші» на телеканалі «1+1» провела «розслідування» і з’ясувала, що екс-резиденцію Януковича вже зовсім скоро може прибрати до своїх рук Рінат Ахметов.

Виявляється, що Сергій Клюєв, який донедавна був номінальним власником «Межигір’я», продав свою частку компанії «Танталіт», яка також була одним зі співвласників, а також меншу частину – невідомому широкому загалові юристу Олександру Приймаку.

«Цей юрист розпочав юридичну війну за те, щоб узяти резиденцію під контроль. Окрім цього, за останній рік компанія Ахметова «Київенерго» нарахувала компанії «Танталіт» багатомільйонні рахунки за спожиту електроенергію. А оскільки рахунки «Танталіту» заблоковано, то через суд «Київенерго» може домогтись, аби борг їй повернули в натурі – ось у такий нехитрий спосіб резиденція, прихоплена колись злодійкуватим крадієм шапок, а за сумісництвом – президентом, може перейти у власність колишнього патрона і спонсора горе-президента – Ріната Ахметова! Вуаля!..» – зазначив Аронець.

Про зв’язки Арсенія Яценюка та Ріната Ахметова, за словами депутата, уже неодноразово повідомляли медіа, тому «це не може не наводити на думку, що і в цьому пікантному питанні вони, так би мовити, плідно співпрацюють».

Зокрема, саме Яценюк як прем’єр-міністр був зобов’язаний виконати постанову Верховної Ради «Про повернення урядової резиденції «Межигір’я» у державну власність», ухвалення якої ініціювали нардепи з фракції «Свободи» ще 23 лютого 2014 року.

«Але не виконав. Про цей факт журналісти програми «Гроші» чомусь змовчали. Натомість не оминули нагоди зманіпулювати громадською думкою, з якогось дива приплітаючи до захоплення «Межигір’я»… партію ВО «Свобода». Просто так, без жодних бодай за вуха притягнутих аргументів. Як ініціатори повернення у державну власність резиденції можуть бути причетні до захоплення «Межигір’я»? Втім, нехай це буде на їхній совісті, а зараз – докладніше про співпрацю Яценюка та Ахметова», – дивується депутат.

Аронець нагадав, що постанова, проголосована Верховною Радою, містила всього 3 пункти: про повернення резиденції у державну власність, про дату набуття чинності та про виконання постанови.

Ось третій і основний пункт: «Кабінету Міністрів України та уповноваженим органам державної влади у десятиденний строк з дня набуття чинності цієї Постанови провести відповідні заходи та забезпечити передачу майна комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я» (урядову резиденцію «Межигір’я») у державну власність».

З того часу пройшло більше ніж рік, однак Арсеній Яценюк все ще не «забезпечив передачу в державну власність» «Межигір’я».

«Що це, як не злочинна бездіяльність? Саме Арсеній Петрович як очільник Кабміну повинен був за 10 днів забезпечити повернення у державну власність резиденції. Однак саме Яценюк (очевидно, через вплив Ахметова) своєю бездіяльністю фактично зробив усе, щоб резиденція вже незабаром фактично повернулась Януковичу – через підконтрольне Ахметову «Київенерго», – наголосив Аронець.

На його думку, Генпрокуратура повинна порушити кримінальну справу за злочинну бездіяльність уряду, який за рік не зробив нічого для повернення у народну власність «Межигір’я».

ІА "Вголос": НОВИНИ