Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Партія «Народний фронт» не висуває своїх кандидатів на місцевих виборах», – сказав Яценюк у своїй заяві для ЗМІ сьогодні в Києві.

За його словами, НФ проводить реформи і далі це робитиме.

«Це не національні, а місцеві вибори, і народ України повинен вибрати нових представників до органів місцевого самоврядування», – сказав Яценюк.

Таке рішення напередодні старту виборчої кампанії найбільш раціональний крок, адже рейтинги «Народного фронту» як провладної партії впали нижче прохідного бар'єру, вважає львівський політолог Валерій Майданюк. За його словами, тисне на пониження рейтингу партії Яценюка і провальна політика уряду, адже ціни зростають, а на носі дорогий для українців опалювальний сезон. Тому владна партія, яку дедалі більше критикують, не може конкурувати із так званими «народними» партіями. Ще один важливий момент: у «Народний фронт», який немає чим похвалитися та не має здобутків як урядова партія, не вигідно інвестувати.  

Раніше повідомляли, що «Народний фронт» може об'єднатися з «Блоком Петра Порошенка» заради збільшення шансів на перемогу в місцевих виборах.

Нагадаємо, у липні цього року Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати дослідження, згідно з якими партія Яценюка «Народний фронт» зазнала найсуттєвіших електоральних утрат – із 22% до 3,5%  і може не подолати 5-відсотковий бар’єр.

Як відомо, місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня.

ІА "Вголос": НОВИНИ