В основному це учні шкіл Львова, Жовківського та Яворівського та інших районів області, а також, студенти вітчизняних та зарубіжних університетів та колеждів, інформує прес-центр Яворівського НПП.

«Наші спеціалісти дають можливість школярам та студентам ознайомитися із історією розвитку заповідної справи в Україні, на Львівщині, а також в регіоні Розточчя, діяльністю природоохоронної установи, формами і методами захисту та збереження рідкісних видів тварин та рослин. А під час безпосереднього виходу у природне середовище дітей та студентів вчать бережливого ставлення до природи, культури поведінки в лісі, на узбережжі річки, водойми, - каже директор Яворівського НПП, заслужений природоохоронець Михайло Біляк. –Природа не тільки вчитель, а й добрий лікар. Адже, мандруючи еколого-просвітницькою стежкою, молода особистість набуває знань про природу, ліс, його існування та значення в житті людини, а також і оздоровлюється, вдихаючи аромати хвої, листя, квітів, лісових трав».

Сьогодні у парку популярними є екскурсії еколого-просвітницькою стежками Івана Франка, «Верещиця», «Крехівські святині», залюбки діти відвідують рекреаційно-атракційний об’єкт «Оселя Розточчя», що в районі с. Дубровиця Яворівського району. Тут вони можуть побачити диких та свійських тварин, проїхатися верхи на конях, нащадках дикого коня тарпана.

Особливий інтерес у відвідувачів викликають екскурсії музейними кімнатами цінних та історичних знахідок часів середньовіччя, першої та другої світових воїн, які зібрав знаний краєзнавець регіону Розточчя Віталій Гавгун.

З дітьми плідно працюють спеціалісти-екологи парку Ірина Любинець, Марія Лазурко, Олена Геців, Марія Ронік.

Працівники парку завжди раді приїзду численних екскурсійних груп. Оскільки належним чином підготовлені до літнього сезону 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ