Про це повідомляє РІСУ

Участь у  прощі взяв також кардинал Тімоті Долан.

«Ось уже 64 роки в цьому святому місці приносимо наші моління та просимо заступництва Пресвятої Богородиці. Адже тут наші попередники, емігранти, молилися за свободу своєї Церкви і народу, а також вони приносили свої терпіння, труднощі, переживання, набиралися сили та покріпляли надію на Божу поміч. Як в українській чудотворній Зарваниці, до стіп Божої Матері сюди приходили провідники нашої Української Греко-Католицької Церкви, яка завжди була зі своїм народом. У суботу, 11 серпня, минуло 50 років, коли на цьому місці з багатьма тисячами прочан молився великий патріарх, глава і батько переслідуваної в Україні Церкви, Блаженніший Йосиф Сліпий, а пізніше його наступники, Блаженніший Мирослав Любачівський і Блаженніший Любомир Гузар. А сьогодні маємо особливу честь вітати Главу і Отця нашої Церкви - Блаженнішого Святослава», - звернулася до гостей та прочан с. Софія Лебедович, генеральна настоятелька Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Блаженніший Святослав у проповіді відзначив, що справжнім скарбом для людини є віра в Бога, адже це «вічний скарб, справжнє багатство, яке ніщо не може знищити».

«Зараз український народ спливає кров’ю і відстоює Незалежність своєї держави, цим він показує світу, що є певні цінності, за які варто віддати своє життя - це є віра в Бога та свобода», - промовив Глава УГКЦ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ