Про це в повідомив виданню «AgroPolit» старший радник ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Антон Усов.

"Рік був непоганий: ЄБРР прокредитував АПК на 175 мільйонів євро. Це менше, аніж минулого року (в 2014 році - 250 мільйонів євро), але, порівняно з іншими секторами, - дуже хороший результат. У 2016 році кредитна планка для нас - 200 мільйонів євро. Так на початку січня очікуємо закриття договору «Українські аграрні інвестиції", - зауважив Антон Усов.

За його словами, для ЄБРР український агросектор є найцікавішим сектором економіки для інвестування. У 2015 році тривала співпраця з такими потужними компаніями як «Нібулон», «Кернер».

Експерт зазначив: поки що сподіватися на прихід великих гравців не доводиться, бо в Україні залишаються великі макроекономічні та політичні ризики, що суттєво знизили рентабельність українського агробізнесу. До того ж гравці ринку побоюються щодо ситуації в 2016 році, адже Парламент прийняв новий бюджет та зміни до Податкового кодексу.

«Проте, не зважаючи на всі ці проблеми, вітчизняний агробізнес залишився рентабельним і це є найбільшим досягненням 2015 року», - наголосив старший радник ЄБРР у Східній Європі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ