Усі соцопитування засвідчують, що понад 90 % громадян України вважають себе українцями і мають українське коріння, тобто є українцями за етнічною ознакою.

Про це в інтерв'ю "Вголосу" сказав директор Національного Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Богдан Галайко.

«Домінування інтересу української нації в державі Україна — це очевидна норма. Так є в більшості розвинених країн Європи. Франція, скажімо, — це країна французів, Італія — італійців, Польща — поляків тощо. І це, до речі, зовсім не означає, що національні меншини в Україні мають бути якось принижені, цього ви не знайдете в жодній законодавчій ініціативі націоналістів. Йдеться тільки про те, що представники нацменшини повинні шанувати культуру і традицію нації, в державі якої вони живуть», - зазначив експерт.

«Сьогодні з’являється багато маніпуляцій довкола того, що Україна — нібито багатонаціональна держава, що тут живуть багато національностей, що треба поважати всіх. Але ж зараз усі соцопитування засвідчують, що понад 90 % громадян України вважають себе українцями і мають українське коріння, тобто є українцями за етнічною ознакою!» - розповідає Богдан Галайко.

Водночас, за його словами, таким показником зараз не може похвалитися жодна інша країна Європи. Навіть уже згадана Польща, яка вважає себе мононаціональною країною, не має такого показника.

«Більше того, в Конституції України записано, що ми національна країна і мусимо будувати свою діяльність на основі цього. Тому єдиний варіант розвитку цієї держави — бути українською. За формою, за змістом, за назвою і за наповненням», - резюмує науковець.

Більше на цю тему читайте у статті: “Ті, хто вчора засуджували націоналістів, сьогодні крадуть їхні ідеї і видають за свої”

ІА "Вголос": НОВИНИ