Про це терорист написав на сторінці своєї дружини Анжеліки в одній із заборонених в Україні соцмереж.

Так, Безлер назвав СБУ «конторою нетям» і заявив, що вони дуже довго «точили зуб» на Володмира Рубана.

Дісталося від бойовика і волонтерам Гайде Різаєвій і Мирославу Гаю, які, за словами екс-ватажка «ДНР», від радості внаслідок затримання Рубана «заляпали всі монітори».

«Рубан і Ковальчук (український правозахисник Василь Ковальчук — ред.) — єдині, з ким можна було мати справу щодо обміну. Всі інші — «обмінники» від гаманця», — заявив Безлер.

Разом з тим, він звинуватив СБУ у тому, що саме вони підклали зброю Рубану.

Як уже писав «Вголос», увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. ЗМІ повідомили, що перед цим у помешканні Рубана провели обшук.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Сьогодні стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

За словами нардепа Ар'єва, цю «зброю в Київ везли не просто так».

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком. Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ