Про введення візового режиму поінформовано всі КПП Єгипту. Положення набуде чинності у четвер 20 липня і поширюється на власників звичайних і дипломатичних паспортів, - пише ТСН за даними Anadolu.

Щоправда, туристи з Катару можуть отримати тримісячну візу по прибуттю в аеропорт. Віза може бути продовжена при зверненні до відповідних інстанцій Єгипту.

Громадяни Катару, разом із жителями інших країн Персидської затоки, раніше могли відвідувати Єгипет на безвізовій основі.

Нагадаємо, 5 червня Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет і ОАЕ повідомили про розрив дипломатичних відносин із Катаром через підтримку владою країни «тероризму та надання фінансової допомоги терористичним угрупованням».

23 червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн направили в Доху перелік з 13 вимог, які, у разі їх виконання, покладуть край конфлікту в Перській затоці. Для їх виконання арабські країни дали Катару 10 днів.

Катар згодом заявив, що  вважає цей перелік «нерозумним або неможливим» й не виконує його. Арабські країни наразі продовжують бойкот держави. 

ІА "Вголос": НОВИНИ