Перше питання, на яке відповіла Юлія Тимошенко під час прямого ефіру на телеканалі НТН у неділю, 29 січня, стосувалося того, чи повернув їй Юрій Єхануров "кабмінівську розкладушку", на якій, як відомо, Юлії Володимирівні під час прем’єрства доводилося подеколи ночувати в будинку уряду, не полишаючи робочого місця.

"На жаль, вона там вже абсолютно нікому не потрібна, ця розкладушка, і вона десь там валяється по складах, – з невеселою усмішкою зазначила вона. – Але я вірю в те, що розкладушка – це такий самобутній символ того, що уряд мусить працювати цілодобово, не зважаючи ні на які перешкоди, і давати результат, що надання результату суспільству – понад усе".

На прохання ведучого програми Юлія Тимошенко також прокоментувала питання відставки уряду Юрія Єханурова, зазначивши, що "відставка уряду для кожної політичної сили, яка голосувала за те, мала абсолютно свої підстави".

"Я можу сказати, що наша політична сила голосувала за відставку уряду Єханурова з трьох причин", – пояснила Тимошенко, передає її Інтернет-прес-служба.

"По-перше, ми не голосували за призначення уряду Єханурова, тому що ми з початку до кінця знали, що цей уряд створений на базі певної консолідації старих і нових сил, що він був проголосований на базі підписання меморандуму між Ющенком і Януковичем, – нагадала Тимошенко. – Ми голосували за зняття уряду Єханурова тому, що уряд Єханурова – це є домовленість старих і нових кланів. Це є компроміс, який несумісний взагалі з нормальним чесним політичним життям".

Другою причиною, за її словами, стало те, що "практично підписані газові угоди це є система здачі національних інтересів України, це – бомба уповільненої дії".

"І не тільки тому, що вони газові угоди підписали, а тому що сьогодні підійшли вже практично до ядерної енергетики", – додала Юлія Тимошенко, пояснивши, що сьогодні уряд під тиском певних бізнес-кіл починає переглядати ядерні угоди, зменшуючи вартість української уранової сировини і збільшуючи вартість ядерного пального, що постачається з Росії.

"Третя причина – ми добре знали ті наслідки, які буде мати робота уряду Єханурова в суспільстві. І я, відкриваючи такий маленький політичний секрет, хотіла розмежувати відповідальність Президента і відповідальність уряду, – підкреслила вона. – Я вважаю, що саме уряд Єханурова мусить нести відповідальність за всі наслідки, які вже сьогодні народжуються".

Гаряча Лінія

ІА "Вголос": НОВИНИ