Прем’єр-міністр Юрій Єхануров запропонував попрацювати тим, хто намагався зігріти країну теплом своїх сердець, а журналістам пообіцяв дати можливість поставити всі питання, що їх цікавили, представникам компанії «РосУкрЕнерго». Про це він повідомив, відкриваючи засідання уряду у п’ятницю, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

«Я думаю, що якщо хтось збирався обігрівати країну теплом своїх сердець, намальованих на біг-бордах, то сьогодні якраз прекрасна можливість для агітації. Хай попрацюють», - сказав він, вислухавши інформацію першого віце-прем’єр-міністра Станіслава Сташевського і міністра палива та енергетики Івана Плачкова про ситуацію в країні у зв’язку з різким похолоданням.

Єхануров зазначив, що завтра Україну відвідає спільна делегація «Росатому» і «Газпрому». «І почнемо працювати вже щодо офіційного оформлення документів», - сказав він.

На думку Єханурова, завтрашньою топ-новиною стане презентація компанії «РосУкрЕнерго». «Верховна Рада завершила роботу... і, поважані журналісти, без роботи ви не залишитеся. Ми вам дамо можливість завтра поставити всі питання, всім тим, хто відповідає за «РосУкрЕнерго», - пообіцяв прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 4 січня була досягнута домовленість між російською і українською сторонами, що визначила умови постачань російського природного газу до України в найближчі п’ять років. Як договірні сторони були названі НАК «Нафтогаз України», ВАТ «Газпром» і російський-австрійське СП «РосУкрЕнерго». Основним предметом угоди стали ціна російського блакитного палива і визначення його формального продавця. Як останнє було визначено спеціально створене для цієї мети спільне підприємство, засновниками якого є в рівних частках «РосУкрЕнерго» і український нафтогазовий монополіст.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ