Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що розвідувальні дані свідчать про можливе захоплення Росією Маріуполя і Бердянська.

Про це він заявив на засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в Україні, пише УП.

«Подальша ескалація з боку Росії не може бути виключена. Відповідно до наявних оперативних даних, є явна загроза вторгнення і захоплення Маріуполя і Бердянська», - розповів Єльченко.

Окрім того, він закликав Росію негайно звільнити 23-х захоплених українських моряків, 3 українських військових корабля, що були силою відбуксовані до Керчі, а також розблокувати прохід через Керченську протоку.

Порошенко під час виступу у Верховній Раді заявив, що воєнний стан в Україні буде оголошено на 30 днів, а не на 60, як повідомлялося раніше.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Разом з тим, один з поранених російськими прикордонниками в Керченській протоці українських моряків перебуває в критичному стані.

Також Росія захопила три українські військові катери.

ІА "Вголос": НОВИНИ