Герцогиня Сассекська Меган Маркл і принц Гаррі готуються до народження первістка і переїзду до маєтку у Віндзорі. Подружжя звернулося до королеви Єлизавета II з проханням створити власний незалежний двір у резиденції «Фрогмор-гаус».

Про це повідомляє The Sunday Times.

Однак королева наклала вето на це прохання, тому королівське подружжя не отримає незалежності від Букінгемського палацу. Таке звернення не лише суперечить всім встановленим правилам, а й може стати першим кроком до руйнації монархії.

«Вони хотіли, щоб їхній будинок був повністю незалежний від Букінгемського палацу, але їм сказали: »Ні«. Існують правила, які не допускають такої незалежності», — розповів інсайдер.

Водночас у Букінгемському палаці прокоментували переїзд принца Гаррі та Меган Маркл. За словами представників королеви, це зовсім не вплине на роботу герцогів Сассекських над благодійними проектами. Єлизавета II віддала одну з кімнат палацу для офісу подружжя, проте всі підлеглі Гаррі та Меган звітуватимуть секретарю королеви Доналу Мак-Кейбу.

«Королева дозволила герцогу і герцогині Сассекським розмістити офіс у Букінгемському палаці. Її королівська високість вибере для них нових помічників, котрі увійдуть до складу команди Букінгемського палацу і підпорядковуватимуться секретарю королеви Доналу Мак-Кейбу», — розповіли прес-секретарі палацу.

Нагадаємо, що принц Гаррі та Меган Маркл виїжджають із Кенсінґтонського палацу

«Вголос» також писав, що 92-річна Єлизавета II опублікувала перший допис у соцмережі.

ІА "Вголос": НОВИНИ