Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, пише «Укрінформ».

«Потрібно підготувати запобіжні заходи, які можна публічно оголосити Росії. Слід мати активну позицію в ЄС, працювати на випередження і попереджувати: наступний етап розширення санкцій відбудеться у випадку, якщо не виконуватимуться досягнуті домовленості», – зазначив Дещиця.

За його словами, рішення країн ЄС продовжити на півроку економічні санкції проти Росії було «очікуваним», оскільки Москва нічого не зробила для деескалації ситуації на Донбасі.

«Цей крок є абсолютно правильним і послідовним», – констатував він.

Нагадаємо, в понеділок, 22 червня, Рада Євросоюзу у складі міністрів закордонних справ країн-членів офіційно затвердила продовження секторальних економічних санкцій проти Росії у відповідь на її дестабілізаційну роль на сході України до 31 січня 2016 року. Йдеться про санкції, що стосуються, зокрема, фінансового, енергетичного й оборонного секторів економіки Росії, а також товарів подвійного призначення. Як пояснила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні, це стало природним наслідком рішення Ради ЄС, ухваленого ще в березні, що зняття санкцій має бути пов’язане з виконанням мінських домовленостей.

ІА "Вголос": НОВИНИ