Про це на зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм заявив віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович, пише «РБК-Україна».

«Хочу вам (Парубію, – ред.) подякувати за слова, що вселяють упевненість в двох дуже важливих законопроектах: щодо Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), та про ринок електроенергії. Я дуже радий вашому оптимізму щодо того, що ці законопроекти будуть прийняті в найближчі тижні, тому що їхнього прийняття дуже чекають і європейські інституції, і Міжнародний валютний фонд», – заявив Шефчович і додав, що прийняття цих законів очікують і європейські інститути, і Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, Європейська Комісія від імені ЄС в липні 2015 року виділила Україні кредит у розмірі 600 млн євро – перший транш в рамках нової програми макрофінансової допомоги Україні, загальний бюджет якої становить 1,8 млрд євро. У наступні місяці передбачалося виділення Європейською комісією ще 1,2 млрд євро – за умови вдалої реалізації економічних і структурних реформ, узгоджених між ЄС і Україною.

600 млн євро Україна розраховувала отримати в кінці 2015 року, ще 600 – на початку 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ