Сполучені Штати і Європейський Союз підписали у п'ятницю угоду про пакет заходів щодо зниження мит, який розширить доступ до експортних ринків США і ЄС на сотні мільйонів доларів. Це перше зниження мит, узгоджене США і ЄС за більш ніж два десятиліття.

Про це повідомили торговий представник США Роберт Лайтхайзер і торговий комісар Європейського Союзу Філ Хоган, передає "Голос Америки«.

Як зазначається, Євросоюз скасує мита на імпорт живих і заморожених лобстерів з США на основі режиму найбільшого сприяння заднім числом, починаючи з 1 серпня 2020 року. Мита скасують на 5 років, а Єврокомісія почне процедури, спрямовані на постійний характер таких змін.

У свою чергу, США знизять на 50% мита на певні продукти з ЄС, вартість яких за рік складає 160 мільйонів доларів, включно з певними кулінарними напівфабрикатами, деякими видами кришталевого посуду, препаратами для обробки поверхонь, ракетним паливом, запальничками для сигарет.

»У рамках поліпшення відносин між ЄС і США ця взаємовигідна угода принесе позитивні результати як американській, так і європейській економіці. Ми хотіли б, щоб цей митний пакет ознаменував початок процесу, який приведе до додаткових угод, які створять більш вільну, справедливу і обопільну трансатлантичну торгівлю", - заявили посол Лайтхайзер і комісар Хоган.

Нагадаємо, Трамп пригрозив Китаю новими митами.

ІА "Вголос": НОВИНИ