Про це повідомляє Польське радіо

Європейський Союз заявив у вівторок, відразу ж після обрання Пашиняна на керівника уряду, що він прагне співпрацювати з ним і його кабінетом задля зміцнення демократії і правопорядку та побудови потужної країни.

Як заявили Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні та комісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганес Ган, вибір Пашиняна відбувся згідно з конституцією.

«Європейський Союз очікує на співпрацю з ним і його урядом у питанні втілення в життя угоди про комплексне і поглиблене партнерство між ЄС та Вірменією, яку була підписано у листопаді минулого року з метою подальшого зміцнення демократії, правопорядку і дотримання прав людини, а також задля створення квітучої країни для добра усіх громадян Вірменії», - заявили Могеріні і Ган.

Представники Євроспільноти наголосили, що для досягнення цих планів, ключовим залишається діалог між усіма учасниками політичної сцени Вірменії.

Зазначимо, що Національні збори Вірменії 59 голосами «за» і 42 голосами «проти» з другої спроби обрали керівника фракції «Елк» Нікола Пашиняня главою уряду.

ІА "Вголос": НОВИНИ