Про це повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Буца, пише delo.ua.

«У нас перенесений третій транш на 600 млн євро макрофінансової допомоги. Ми сподіваємося залучити його на початку наступного року», – сказав він, виступаючи на «Українському фінансовому форумі», організованому інвестгрупою ICU і проходить в Одесі в п'ятницю.

У свою чергу, ще два тижні тому (16 вересня) віце-президент Європейської комісії з євро і соціального діалогу Валдіс Домбровскіс заявляв, що Євросоюз готовий дати Україні 600 млн євро фінансової допомоги до кінця цього року, але тільки в разі виконання Україною своїх зобов'язань.

У відповідь на заяви Домбровскіса український прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що парламент протягом 19-23-го вересня може прийняти необхідні рішення, щоб Україна отримала цей транш.

За словами віце-президента Єврокомісії з питань енергетичної співпраці Мароша Шефчовича, Україні, щоб отримати 600 млн євро фіндопомоги, необхідно прийняти пакет енергетичних законопроектів. Зокрема, законопроекти стосуються статусу Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, реформи ринку електроенергії та газу, а також створення Фонду енергоефективності.

Нагадаємо, вчора, 29 вересня, Сполучені Штати виділили Україні 1 млрд дол. кредитних гарантій, і кошти вже надійшли на рахунок України. Раніше, 15 вересня, Міжнародний валютний Фонд прийняв позитивне рішення про продовження програми співпраці з Україною і виділення третього траншу фінансової допомоги в розмірі 1 млрд дол.

ІА "Вголос": НОВИНИ