Ізраїльські сили оборони у неділю, 5 травня, завдали серію ударів по сектору Гази зі суходолу та повітря, після того, як напередодні в напрямку Ізраїлю було випущено близько 250 ракет. Про це повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльтяни заявили, що десятки снарядів із сектора Гази перехопила система протиракетної оборони «Залізний купол». У результаті обстрілу постраждали щонайменше троє людей.

Після цього збройні сили Ізраїлю заявили, що завдали ударів по більш ніж 100 цілях у секторі Гази, що належать терористичній організації «ХАМАС».

За повідомленням військових, вони атакували кілька з'єднань «ХАМАСу», які використовували для навчань і виробництва зброї.

Одне з них нібито використовувала військово-морська група організації. Крім того, під удар потрапили кілька з'єднань «Ісламського джихаду» на території сектора і ряд ракетних установок на аванпостах уздовж кордону.

В результаті загинули двоє операторів ракетних установок.

Також у результаті ізраїльських ударів постраждала будівля, в якій розташований офіс «ХАМАСу». Туреччина назвала це «злочином проти людства».

Своєю чергою, Європейський Союз закликав негайно припинити ракетні удари по Ізраїлю з боку сектора Газа.

«Ракетний вогонь із Гази в бік Ізраїлю треба негайно припинити. Терміново необхідна деескалація цієї небезпечної ситуації для забезпечення захисту життя мирних жителів. Ізраїльтяни та палестинці мають право жити в мирі, безпеці та гідності. Лише політичне рішення може покласти край насильству», — йдеться в заяві Майї Косьянчич, спікера зовнішньополітичної служби ЄС.

Як повідомляв «Вголос», в ізраїльському Модіїні через обстріли скасували концерт, що мав відкрити тиждень "Євробачення-2019".

ІА "Вголос": НОВИНИ