Про це розповіла в ефірі 5 каналу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торгового представника України Наталія Микольська. 

Микольська розповіла, які процеси відбуваються в українській економіці після того, як ЄС ухвалила торгові мита для України.

«Навіть в межах квот товари ділять на дві групи. Перша – де мито є незначне, де ти можеш заплатити 5%, 14% мита і твій товар і далі конкурентний на ринку ЄС. Наприклад мед ми возимо більше, понад розмір квот, тому що він є конкурентний  і на ринку ЄС… Рішення Ради ЄС на минулому тижні, яка підтримала надання Україні, воно нам дає можливість збільшення цього об’єму доступу наших товарів на ринку ЄС. Тобто нам виділили додаткові квоти, так само ми ввозимо соки, сокові концентрати, навіть поза межами квот. Це просто додаткова перевага на ринку ЄС».

За словами Микольської, Україні знизили мито не тільки на сільськогосподарські продукти, а й на ряд промислових товарів. Микольська, зокрема, розповіла, що Україна отримала зниження європейських мит до нуля відсотків на українське взуття.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ