У ЄС визнають факт проведення в Україні низки реформ, але очікують більшої рішучості в продовженні роботи, особливо у сфері боротьби з корупцією. Про це в понеділок, 19 березня, заявила Федеріка Могерині на прес-конференції після завершення засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, на якому обговорювалося українське питання, повідомляє УНІАН.

«Ми обговорили нашу підтримку процесу реформ в Україні. Ми визнаємо, що було прийнято кілька реформ, особливо наприкінці минулого року, які були дуже доречні. Це реформа в енергетичному секторі, пенсійна реформа, кілька інших. Але є й інші сфери, де робота була зроблена, але ми хотіли б бачити більше рішучості», - сказала Могеріні.

Разом з тим високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Могеріні зазначила, що проводити реформи набагато складніше, ніж заохочувати до них.

«Це ще складніше, особливо в країні, яка має конфлікт на своїй території і вступає у виборчий етап. Нам це дуже добре відомо. Але ми висловили - і я це зробила особисто дуже відкрито - очікування президенту і прем'єр-міністру України, що особливо повинна тривати антикорупційна робота з утворенням Вищого антикорупційного суду, зі скасуванням необхідності для антикорупційних активістів заповнювати електронні декларації», - деталізувала вона.

За словами Могеріні, також є «інші кроки, які, як ми бачимо, необхідні, щоб консолідувати реформи, які потрібні не ЄС, а українським громадянам».

«Це також є інвестиціями в українську стійкість на рахунок конфлікту на сході», - підкреслила високий представник ЄС.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ