Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

«У липні 2017 року і в березні 2018 року ЄС ввів додаткові обмежувальні заходи щодо високопоставлених сирійських чиновників і науковців через їхні ролі в розробці та застосуванні хімічної зброї та завжди готовий розглянути питання про введення подальших санкцій при необхідності», - сказано у заяві.

Могеріні повідомила, що Європейський Союз був проінформований про удари США, Франції і Великобританії по об'єктах хімічної зброї в Сирії.

«Ці конкретні заходи були прийняті з єдиною метою запобігти подальшому використання сирійським режимом хімічної зброї та хімічних речовин для вбивства власного народу», - зазначила вона.

За словами Могеріні, ЄС підтримує всі зусилля із запобігання застосування хімічної зброї.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг та канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримали удари, нанесені по Сирії, а Тереза Мей заявила, що удар по Сирії був законним і мав на меті послабити здатність режиму досліджувати, розробляти та розміщувати хімічну зброю.

Як відомо, в ніч на 14 квітня збройні сили США, Великобританія і Франція завдали удари по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю.

Сирійські ЗМІ повідомили про трьох постраждалих унаслідок ракетних ударів.

У Міноборони Франції оприлюднили відео авіаударів по Сирії.

ІА "Вголос": НОВИНИ