Про це повідомляє УТ.

Зазначається, що зона вільної торгівлі становитиме близько 30% світового ВВП.

«Японія та ЄС об'єднуються, щоб побудувати вільну, чесну та економічну зону, яка буде керуватися правилами та буде моделлю економічного порядку в міжнародному співтоваристві в ХХІ столітті», – заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Зокрема, угода дозволить Євросоюзу збільшити експорт яловичини та свинини та отримати доступ до великих публічних тендерів в Японії.

У свою чергу, Японія виступила проти прийняття інвестиційної судової системи, яку розробив ЄС задля прозорості вирішення суперечностей між іноземними та державами компаніями.

Крім того, Євросоюз сподівається укласти угоди про вільну торгівлю з Мексикою та економічним союзом «Меркосур» (Аргентина, Бразилія, Парагвай, Уругвай).

Нагадаємо, 1 серпня між Україною та Канадою почала діяти зона вільної торгівлі. Без мита українські виробники зможуть експортувати в Канаду перероблену сільськогосподарську продукцію, товари харчової, легкої, хімічної, нафтової та машинобудівної промисловості. Однак  експорт деяких товарів буде безмитним лише в межах встановлених квот. Зокрема, це стосується аграрної продукції – пшениці, ячменю, яєць, яловичини, свинини.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ