Євросоюз посилює тиск на українську владу, щоб Київ подолав політичну ворожнечу і взявся за впровадження обіцяних реформ, аби закріпити демократичні та економічні засади країни, пише видання "Голос Америки".

Зокрема, на зустрічі глав МЗС Євросоюзу 18 січня західні партнери не приховували стурбованості, що їхні політичні інвестиції в Україну можуть виявитися даремними.

«Ми розуміємо, що українська влада перебуває під внутрішнім тиском, - заявив глава МЗС Великобританії Філіп Гаммонд на зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу, - але ми продовжуємо нагадувати їм про їхні зобов’язання у Мінських угодах». 

Реформи, прив'язані до Мінської угоди, дали б Києву більший кредит довіри, сказав Гаммонд. Тут ідеться і про зміни до Конституції України щодо надання особливого статусу окупованим регіонам Донбасу.

18 січня 9 країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Британія, заявили, що Європа повинна робити більше для підтримки України та закликали до впровадження реформ.  

«Є прогалини в системі правосуддя, особливо в боротьбі з корупцією», - заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції. «Це потрібно виправити якомога швидше. ... Україна має стати привабливішою для іноземних інвесторів».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ