Про це йдеться у заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич, яка стосується незаконного утримування під вартою Росією українських в’язнів.

«14 травня 2018 року режисер Олег Сенцов, депортований до східного Сибіру, ​​почав голодування після чотирьох років тюремного ув'язнення. Ще один незаконно затриманий громадянин України Володимир Балух також провів два місяці голодування», - нагадує Косьянчич.

Речниця зазначає, що Сенцов та Балух виступали проти незаконної анексії Кримського півострова і були засуджені судами, юрисдикції яких ЄС не визнає, з порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя.

Речниця також згадує про затримання 21 травня кримських активістів Сервера Мустафаєва та Едема Смаілова.

«Європейський Союз очікує дотримання міжнародних стандартів в області прав людини на півострові та звільнення без зволікання всіх незаконно затриманих громадяни України в Росії і на Кримському півострові», - йдеться у заяві.

Як писав «Вголос», українського політв'язня Олега Сенцова, який минулого тижня оголосив голодування і заявив про готовність навіть померти, у колонії кожного дня відвідує лікар.

Сенцова затримали в окупованому Криму в 2014 році. Наприкінці серпня минулого року російський суд засудив його до 20 років колонії суворого режиму за організацію терористичної групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ