Про це йдеться у заяві речника Європейської зовнішньополітичної служби у п’ятницю, 10 серпня, щодо подальшого ув'язнення незаконно ув'язненого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова.

«Згідно з повідомленнями, стан здоров'я пана Сенцова швидко погіршується. Ми очікуємо, що Росія надасть йому необхідне лікування в умовах кваліфікованих медичних установ відповідно до попереднього рішення Європейського суду з прав людини від 25 липня», - йдеться в документі.

«Європейський Союз очікує, що міжнародні стандарти в області прав людини дотримуватимуться на Кримському півострові, а всі незаконно затримані в Росії та на Кримському півострові громадяни України будуть звільнені негайно», - наголошується в заяві представника ЄЗС.

Вчора Сестра Сенцова заявила, що його стан критичний - по нього слід терміново відправляти медичний літак.

9 серпня російський омбудсмен Тетяна Москалькова надіслала Україні нібито свіжі фото Сенцова, які мають засвідчити його чудове самопочуття.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив своє занепокоєння погіршенням здоров'я українського режисера Олега Сенцова і закликав владу негайно його звільнити.

Як писав «Вголос», 9 серпня у Кремлі підтвердили отримання листа від матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина. Людмила Сенцова ще 13 липня закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

8 серпня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

ІА "Вголос": НОВИНИ