Про це повідомляється на сторінці представництва ЄС в Україні у «Facebook».

Як зазначили у ЄС, реформа відбувається із запізненням і зустрічає опір.

«Маємо з прикрістю відзначити, що реформа аудиторської діяльності, яка відбувається в Україні із суттєвим запізненням, при впровадженні продовжує зустрічати опір. Впровадження європейських та міжнародних стандартів у сфері аудиту та нагляду за аудиторською професією є частиною зобовязань України в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Дійсно, імплементація Угоди передбачає впровадження в Україні нових правил, практик та інституцій, які будуть відрізнятись від усталених процедур. Необхідні зміни мають сприйматися відкрито та позитивно», – йдеться у повідомленні.

Євросоюз протягом останніх двох років надавав допомогу Кабміну та Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики у процесі розробки нового законодавства про бухгалтерський облік, фінансову звітність, аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність. 

За словами представництва ЄС, закон сприятиме інвестиціям та міжнародній торгівлі.

«Сподіваємося, що проект Закону № 6016-д «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» набуде чинності найближчим часом, і нова регуляторна система для аудиторської діяльності буде впроваджена якнайшвидше», – зазначається у повідомленні.

ї

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ