Відповідне рішення Єврокомісії опубліковано 27 січня і набуло чинності сьогодні, 28 січня, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

«За результатами перегляду, чинне антидемпінгове мито в ЄС проти імпорту українських сталевих канатів виробництва ПрАТ «ВО «Стальканат-Сілур» знижено з 51,8% до 10,5%. Нова ставка антидемпінгового мита набуває чинності наступного дня після публікації рішення Європейської Комісії в Офіційному журналі ЄС – 28 січня 2016 року», – йдеться в повідомленні.

Антидемпінгові заходи в розмірі 51,8% проти сталевих канатів і тросів було застосовано в ЄС ще з 1999 року. Відтоді кожні п’ять років заходи продовжували за результатами відповідних переглядів, водночас ставку мита не змінювали, бо перегляди у зв’язку із закінченням терміну дії заходів у ЄС не передбачають можливості зміни ставки мита. Цей вид перегляду, так званий проміжний перегляд (interim review), передбачав саме перерахунок ставки антидемпінгового мита для ініціатора.

Важливо також зазначити, що антидемпінгові заходи проти канатів і тросів – це один із двох заходів, що залишаються чинними в ЄС щодо української продукції. Європейський Союз послідовно знімає торговельні обмеження проти української продукції. Так, на початку минулого року було скасовано антидемпінгові заходи щодо імпорту українських зварних труб.

ІА "Вголос": НОВИНИ