Під час Урочистої академії від імені голови Львівської обласної ради та депутатського корпусу професорсько-викладацький склад та студентство привітав керуючий справами Львівської обласної ради Євген Захаревич, який, зокрема, зачитав вітальний адрес голови обласної ради Петра Колодія, інформує прес-служба Львівської обласної ради.

У вітальному адресі йдеться: „Понад два століття тому на медичному факультеті Львівського університету було закладено фундамент потужної ветеринарної школи, що нині носить ім’я Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Завдяки наполегливій праці викладачів та студентів за часи свого існування університет став одним із провідних вищих навчальних закладів України, визнаним науково-освітнім центром. І сьогодні поважний ювілей ветеринарної науки Львівський університет зустрічає вагомими досягненнями: висококваліфікованими спеціалістами, науковими розробками, міжнародними проектами”.

Петро Колодій переконаний, що найголовнішим здобутком  університету є люди, які в ньому працюють і навчаються. Співробітники та студенти університету щиро вболівають за його долю. Адже коли у січні 2013 року уряд Азарова вирішив реорганізувати виш та приєднати його до Аграрного університету, всі як один виступили проти. Тоді, спільними зусиллями студентства, наукового колективу, обласної ради, громадськості нам вдалось зберегти цей осередок науки Львівщини.

Голова Львівської обласної ради у вітальному адресі пише: „Водночас студенти цього навчального закладу ніколи не залишались осторонь демократичних процесів в державі. Подібно до того, як обороняли свій університет, студенти ветеринарного університету до переможного кінця відстоювали європейське майбутнє України на Євромайдані взимку цього року”.

Також Петро Колодій зазначив: „Дорогі викладачі, аспіранти, студенти та співробітники університету – Вам випала велика честь працювати і здобувати освіту в університеті, витоки якого сягають в глибину століть. І я переконаний, що ви і надалі будете зберігати та примножувати демократичні традиції Вашого славного університету, сприятимете поступу наукової думки, робити достойний вклад у розвиток української вищої школи та розбудову Української держави”.

Окрім того, керуючий справами Євген Захаревич вручив нагороди Львівської обласної ради кращим працівникам вищого навчального закладу. Отож, відповідно до розпорядження голови Львівської обласної ради Петра Колодія, Грамотами Львівської обласної ради відзначені завідувач кафедри біотехнології та радіології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, професор  Василь Буцяк; доцент кафедри водних біоресурсів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Юрій Лобойко; завідувач кафедри хірургії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Андрій Мисак; доцент кафедри епізоотології  Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Андрій Падовський; доцент кафедри біохімії та загальної хімії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Андрій Красневич; доцент кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Василь Чемерис; доцент кафедри історії України та економічної теорії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Ольга Бежук.

ІА "Вголос": НОВИНИ