«Глядачі дуже високо оцінили попередній відбір, і я переконаний, що й цього разу ми зможемо подарувати аудиторії незабутнє шоу, а Україні – достойного представника на пісенному конкурсі в Лісабоні», – заявив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія виданню НВ.

Відбір представника на Євробачення-2018 матиме оновлений склад суддів, імена яких стануть відомі згодом, а також нового музичного продюсера, яким став композитор Руслан Квінта. За словами керівника нацвідбору з боку телеканалу СТБ Наталії Франчук, музичний продюсер попередніх двох нацвідборів Костянтин Меладзе попросив знайти йому заміну через завантаженість власними проектами.

«Ми пішли назустріч Костянтину, і раді, що до нашої команди долучився саме Руслан. Неймовірно талановитий композитор і продюсер, який багато років є авторитетом для найпопулярніших українських артистів. Крім того, він дуже добре орієнтується в конкурсі Євробачення, давно стежить за ним, а дві його пісні в різний час брали в ньому участь і зайняли високі місця», – додала Франчук.

У новому сезоні національного відбору функції музичного продюсера й суддів будуть чітко розділені. Квінта займатиметься виключно підбором учасників у півфінали і, за необхідності, допомагатиме з аранжуваннями композицій.

Півфінали національного відбору на Євробачення-2018 заплановані на 10 і 17 лютого, фінал – на 24 лютого. Народного онлайн-голосування цього разу не буде.

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2018 проходитиме в столиці Португалії Лісабоні 8, 10 і 12 травня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ