Про це заявив у вівторок депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський на засіданні комітету у закордонних справах, звертаючись до віце-прем'єр-міністру України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, повідомляє «Укрінформ».

«Незрозумілою є затримка процесу візової лібералізації, де ви стали заручниками візового питання між ЄС і Туреччиною. Так не повинно бути. Тому вибачте нас за це», – зазначив польський політик.

Крім цього, він вибачився перед Україною за блокування ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС і не надану допомогу у вирішенні проблеми щодо російського газопроводу «Північний потік-2».

«У питанні газопроводу OPAL, який є відгалуженням «Північного потоку», Україна стала заручником західного бізнесу і політичних інтересів в ЄС. Тому вибачте нас», – додав Саріуш-Вольський.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала польському депутату за таку позицію.

Нагадаємо, Єврокомісія 28 жовтня ухвалила рішення, яким дозволила російському монополісту «Газпрому» збільшити обсяги поставок газу через «Північний потік» і німецький газопровід OPAL.

За оцінкою експертів, рішення дозволити російському монополісту збільшити прокачку газу через OPAL забезпечить «Газпрому» скорочення обсягів транзиту блакитного палива через територію України.

ІА "Вголос": НОВИНИ