Із відповідним закликом він звернувся до Європейської Ради та Європейської комісії, повідомляє прес-служба групи, передає «УНІАН». 

«Я прошу Раду та Комісію включити в наступний список санкцій імена всіх тих, хто в Росії відповідає за утиски і незаконні дії щодо пані Савченко. ЄС без зволікань повинен запровадити та реалізувати аналог «списку Магнітського» «список Савченко», - заявив депутат Європарламенту.

Аушрявічюс наголосив, що вчорашнє рішення російського суду «ще раз довело жалюгідний цинізм Москви, яка такою поведінкою показує ставлення до зобов'язань, нещодавно підписаних у Мінську, щодо звільнення всіх військовополонених».

«Я звертаюся до Високого представника Могеріні вжити негайних заходів і вчинити демарш російській владі щодо подальшого утримання під вартою пані Савченко», - наголосив європейський політик.

Список Магнітського вводить санкції про тих, хто вважається причетним до тортур і загибелі російського юриста Сергія Магнітського, а також тривалого тиску на його сім’ю.

Сергій Магнітський помер у листопаді 2009 року, перебуваючи у слідчому ізоляторі «Матроська тиша» в Москві. Незадовго до арешту юрист звинуватив групу міліцейських чинів і податкових інспекторів у тому, що вони вкрали з держбюджету близько 230 млн доларів США через схему відшкодування податку на додану вартість.

Організація Hermitage Capital, в якій працював пан Магнітський, а також численні правозахисники заявляли, що Магнітський міг померти від побоїв і ненадання медичної допомоги.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ