Євродепутат Ребекка Гармс повідомила на особистому сайті, що активіст об’єднання «Кримська солідарність» Сервер Мустафаєв, заарештований у Криму в бахчисарайській «справі Хізб ут-Тахрір», передав їй листа, у якому звертається до міжнародної спільноти з проханням відреагувати на переслідування людей в Криму за їх політичні та релігійні переконання.

«Сьогодні понад 115 дітей виховують без батьків, діти залишаються без їхньої турботи і любові. Матері і жінки десятків політв’язнів перебувають під постійним психологічним і емоційним тиском. Очевидно, що безкарність, пов’язана з політичною кон’юнктурою, як у Криму, так і в Україні, безсилля від несправедливості репресій, посіяла думки про безнадію серед декого з нас. Але молоді активісти сповнені сил. Вони впевнені, що полегшення прийде, а брехня зникне», – пише Сервер Мустафаєв.

Гармс зазначила, що особисто знайома з Мустафаєвим і раніше спілкувалася з ним по відеозв’язку. Вона назвала його політичним в’язнем і засудила дії російської влади щодо кримчан. Ребекка Гармс також заявила, що ті, хто «святкує чемпіонат світу в Росії», підтримують авторитарний режим.

«Залишаючись безмовною, ФІФА не тільки порушує власні правила, але і підтримує авторитарний режим за рахунок свободи таких людей, як Сервер Мустафаєв», – написала депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ