Члени комісії Європарламенту підтримали доповідь депутата від Латвії Сандри Калніете про те, що Росію не можна вважати стратегічним партнером ЄС.

Про це повідомляється на сайті Європейської народної партії, в яку входить Калнієте.

«У нинішніх умовах Росія більше не може вважатися стратегічним партнером. ЄС має направити чіткий сигнал про подальші санкції, якщо незаконні дії Росії продовжаться», – заявила депутат від Латвії.

Вона зазначила, що необхідно посилювати санкції до тих пір, доки Росія не припинить свою агресію, в тому числі вона згадала анексію Криму і компанії з дезінформації, що проводяться російською розвідкою.

«Існує багато різних поглядів на майбутнє відносин між ЄС і Росією. Однак я вважаю, що для будь-яких рамок співпраці дуже мало місця, поки Росія продовжує окупувати Україну і виступає проти інших європейських країн», – зазначила Калнієте.

Водночас депутат наголосила, що потрібно більше підтримувати громадянське суспільство в Росії і виступила за «вибіркову взаємодію».

Як повідомлялося, 29 грудня 2018 року,  офіційно набуло чинності рішення Ради ЄС щодо продовження секторальних санкцій стосовно Росії за агресію проти України.

Також, у лютому міністри закордонних справ країн ЄС обговорять питання про введення нових санкцій проти РФ за агресію в Керченській протоці.

ІА "Вголос": НОВИНИ