У Європейському парламенті підписали рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій. Як передає УНІАН, церемонія відбулася у Страсбурзі в кімнаті протоколу Європарламенту.

Документ підписали президент Європейського парламенту Антоніо Таяні та заступник міністра з питань справ Євросоюзу головуючої у ЄС Естонії Матті Маасікас (Matti Maasikas). На церемонії також був присутній доповідач з даного питання Ярослав Валеса.

Рішення ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС, після чого набере чинності. Очікується, що це станеться наприкінці вересня.

Як повідомляв «Вголос», 17 липня Рада ЄС погодила торгівельні преференції для України. Згідно з ними, річні квоти на томати, пшеницю, кукурудзу та мед будуть збільшені, зокрема для меду – 2,5 тис. тонн, томатів оброблених – 3 тис. тонн, пшениці – 65 тис. тонн, кукурудзи – 625 тис. тонн, ячменю – 325 тис. тонн. Преференції будуть чинними на термін до трьох років як доповнення до Угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

ІА "Вголос": НОВИНИ