Європейський суд із прав людини продовжив заборону на доступ до інформації про геолокацію телефону та мобільних перемовин автора та ведучої програми розслідувань «Схеми» проекту «Радіо Свобода» Наталії Седлецької на невизначений термін.

У листі, фотокопію якого опублікувало видання, йдеться, що дія заборони на доступ до інформації зі стільникового телефону Седлецької продовжується «до окремого повідомлення», пише "Радіо Свобода".

До отримання зазначеного повідомлення уряд має забезпечити дотримання заборони щодо будь-яких даних, про які йде мова в рішенні Апеляційного суду Києва від 18 вересня.

Як повідомлялося, Європейський суд із прав людини 18 вересня зобов’язав українську владу утриматися від доступу до будь-яких даних із телефону автора та ведучої програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталії Седлецької.

Як відомо, суд надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації про телефонні перемовини не лише журналістки "Радіо Свобода" ("Схеми") Наталії Седлецької, але й журналістки видання НВ Христини Бердинських.

ІА "Вголос": НОВИНИ