ЄСПЛ нагадує, що справі Сенцова ще 8 липня 2014 року надано пріоритет, пише Укрінформ, а також пропонує передати дані про Сенцова разом з медичною документацією до 27 червня.

14 травня Сенцов почав голодування із вимогою звільнити з російських в'язниць і колоній українських політв'язнів. Згідно з даними правозахисників, в Росії за політичними мотивами відбувають поканнання 64 українці. Четверо з них тримають голодування – це Сенцов, а також Олександр Кольченко, Олександр Шумков і Володимир Балух.

Український режисер засуджений у Росії за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму. Сенцов свою провину не визнає. Адвокати та правозахисники називають справу сфабрикованою і стверджують, що свідчення проти Сенцова співробітники ФСБ Росії домоглися тортурами.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв'язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

Разом з тим, Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що Олег Сенцов припинив голодування. Також Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в РФ із українським в'язнем Миколою Карпюком. Попри те у Росії заявляють, що недопуск Денисової до Сенцова та Карпюка не порушує домовленостей.

Не допустили українського омбудсмена ще до одного бранця Кремля, українського журналіста Романа Сущенка. 

У Державному департаменті США закликають Росію негайно звільнити українських заручників Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Володимира Балуха та Олександра Шумкова.

Як повідомлялося, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд готовий подати до російської влади прохання про помилування українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань. 

ІА "Вголос": НОВИНИ