Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер прямо підтвердив, що ЄС тиснув на Сполучені Штати – і таки змусив їх відмовитися від частини санкцій проти Кремля, пише у Facebook очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Наводжу цитату з вчорашньої заяви Юнкера: «На саміті G7 в Італії і на саміті G20 у Німеччині я казав, що, якщо американці приймуть санкції, ми готові будемо діяти в найближчі дні».

«У результаті, від істотної частини пропонованих санкцій проти Росії відмовилися», – повідомив Юнкер.

Укотре наголошую, що нам, українцям, варто зробити з цього однозначний висновок: «мінський формат», коли Україна домовляється про Донбас із Путіним та його бізнес-партнерами Німеччиною і Францією, себе вичерпав. Для ЄС торгівля з Росією важливіша за Україну та навіть за норми міжнародного права», – наголошує лідер націоналістів.

Тягнибок переконаний, що лише перехід до «будапештського формату» перемовин – із залученням США та Великобританії – може допомогти нам здійснювати реальний тиск на Кремль і нарешті завершити війну:

«Але є інша проблема. Схоже, що Банковій теж більш цікаві договорняки з Росією, ніж інтереси Української держави».

Як уже писав «Вголос», якщо нові санкції США проти Росії зачіпатимуть європейські компанії, ЄС може вдатися до кроків у відповідь щодо США, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ