Таким чином Росія здійснює втручання у внутрішню політику країн ЄС Лідери країн Євросоюзу під час саміту 20 - 21 жовтня у Брюсселі обговорять дані європейських розвідок, згідно з яким Росія таємно фінансує крайні праві і маргінальні партії в Європі. Про це пише газета «The Financial Times».  

Згідно з повідомленням, таким чином Росія здійснює втручання у внутрішню політику країн ЄС. "Це викликає серйозну заклопотаність. Це стає постійним предметом для занепокоєння", - заявив виданню високопоставлений європейський дипломат.

"Росія, очевидно, не є натхненником зростання популізму в Європі, але стало ясно, що Росія вітає його і в деяких випадках активно підтримує популістські рухи і крайні праві партії з проросійськими настроями", - говорить старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин Фредрік Весло. За його словами, російська влада розглядає європейських популістів "в якості корисних союзників у досягненні своїх цілей у Європі".

Як пише видання, лідери ЄС обговорять всі аспекти відносин Європи з Росією на закритій вечері в четвер, 20 жовтня. Проте жодних політичних рішень на цю тему на саміті прийнято не буде, заявило джерело газети.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ