Європейська комісія готується представити нові тарифи на американські товари, якщо Вашингтон таки накладе мита на автомобілі з ЄС.

Про це єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявила у інтерв'ю виданню Dagens Nyheter у середу, повідомляє Європейська правда із посиланням на Reuters.

«Ми сподіваємося, що до цього не дійде, та що ми знайдемо рішення. Якщо ж ні, Європейська комісія готує довгий список великої кількості американських товарів приблизною вартістю $20 млрд», - сказала вона.

Мальмстрьом супроводжує президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера в межах його візиту до Вашингтона.

25 липня Юнкер та Трамп зустрінуться у Білому домі, щоб обговорити суперечності між США та ЄС у сфері торгівлі.

Нагадаємо, сьогодні президент США Дональд Трамп заявив про готовність припинити так звану торгову війну з Євросоюзом. Для цього він запропонував і США, і ЄС скасувати «всі тарифи, бар'єри і субсидії».

США в березні цього року запровадили додаткові мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики. У свою чергу, країни Європейського союзу також підтримали запровадження мит для товарів зі США. Йдеться про вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's.

В Євросоюзі при цьому заявляли про готовність до вирішення торгового конфлікту, оскільки він загрожує всій світовій економіці.

ІА "Вголос": НОВИНИ