Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив заступник генерального прокурора України Віталій Касько в інтерв’ю газеті «Сегодня».

За його словами, сигнали з боку європейських партнерів про можливе зняття санкцій є обґрунтованими.

«Санкції – це новітній адміністративний інструмент у світі. Суть його в тому, що, коли в якійсь державі міняється уряд, санкції не дають можливості колишнім чиновникам швидко втекти з украденим», – заявив Касько.

Він зазначив, що саме цей механізм застосувала Швейцарія в лютому 2014 року до 20 українських високопосадовців, серед яких були Віктор Янукович і його син Олександр.

«Але вони є адміністративними й мають надати правоохоронним органам (України – ред.) відстрочення і можливість з’ясувати. Нашим правоохоронним органам дали час із головою. Рік, у принципі, було б непогано. А дали два.

Якщо вони за два роки не спромоглися вийти на докази злочинності цих активів... Вибачте, хлопці, вам давали можливість», – зазначив Касько.

За словами заступника генпрокурора, якщо українські слідчі в українських кримінальних провадженнях не знайдуть доказів злочинного походження активів Януковича і його соратників до березня, то санкції європейські країни можуть зняти.

За його словами, йдеться про справи Юрія Іванющенка, Сергія Арбузова, Олександра Януковича, братів Клюєвих та інших.

ІА "Вголос": НОВИНИ