Про це йдеться у відповідній заяві, передає ТСН.

«З моменту початку наступу режиму (Асада - ред) і його союзників, зокрема Росії, інтенсивність та масштаб повітряного бомбардування східного Алеппо є катастрофічною ескалацією конфлікту», - йдеться у заяві.

Союз шокований навмисними бомбардуваннями лікарень, шкіл, необхідної інфраструктури, а також використанням касетних бомб та хімічної зброї, що викликало жертви серед жінок і дітей і може розцінюватися як військові злочини.

«Сирійський режим несе головну відповідальність за захист сирійського населення. Тому ЄС рішуче засуджує зайві напади з боку режиму і його союзників, проти цивільного населення, гуманітарних і медичних працівників і цивільних і гуманітарних інфраструктур і закликає їх припинити вибіркові повітряні бомбардування», - закликають в організації.

У ЄС засуджують і грубі порушення стосовно міжнародного гуманітарного права і прав людини. Наприклад, атака на гуманітарний конвой ООН 19 вересня є очевидним порушенням міжнародного права, яке вимагає всебічного розслідування. Союз розраховує на висновки внутрішньої ради ООН з розслідування.

«Особи, відповідальні за вчинення таких порушень і зловживань, мають бути притягнуті до відповідальності», - переконані в організації.

Євросоюз закликає терміново припинити всі військові польоти над Алеппо і надати доступ для гуманітарних конвоїв. Саме ці кроки необхідні, щоб врятувати Алеппо та інші країни Сирії. У ЄС переконані, що не може бути військового вирішення конфлікту і висловлюють жаль, що військові дії до цих пір не припинені.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ