Про це заявив очільник міністерства Володимир Омелян в коментарі «112 Україна».

За словами Омеляна, йдеться про генеральні директорати з питань безпеки транспортного руху, стратегії та цифрову інфраструктуру. Останнє новаторство в роботі профільного міністерства має забезпечити зростання ВВП країни.

«Що стосується нашого міністерства, це будуть наступні три напрями. У першу чергу, це генеральний директорат з питань безпеки руху, який займатиметься безпекою руху на автошляхах, в морській та авіаційній сферах. Друге питання – це створення генерального директорату з питань стратегій. Того, що буде відповідати за формування державної політики на п'ять, десять і більше років вперед.

І останнє – це цифрова інфраструктура, той формат, до якого зараз іде весь світ, і це частина цифрової економіки. Я сподіваюся, що за рахунок запуску цього напрямку ми зможемо згенерувати кілька відсотків ВВП мінімум для країни», – заявив він.

Омелян додав, що на сьогодні виникає потреба перегляду функціоналу та скорочення наявних кадрів. На першій стадії реформування міністерства відбуватиметься на гроші Євросоюзу.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ