Інформаційне агентство Reuters повідомляє, що лідери країн Європейського союзу підтримали Велику Британію, яка звинувачує РФ у отруєнні колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

«ЄС згоден із оцінкою уряду Сполученого Королівства, що дуже ймовірно, що Російська Федерація несе відповідальність за отруєння Скрипаля, й що немає правдоподібного альтернативного пояснення», – йдеться в спільній заяві ЄС.

Також британський уряд опублікував заяву, в якій повідомляється, що після зустрічі прем'єр-міністра Терези Мей із канлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном було прийнято рішення підготувати «загальну європейську відповідь» на отруєння Скрипаля.

Нагадаємо, що колишнього полковника російського ГРУ Сергія Скрипаля, якого виявили непритомним разом з дочкою в англійському Солсберрі, отруїли речовиною нервово-паралітичної дії. 

Раніше повідомлялося, що Великобританія планує вислати з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки, а також скасує контакти високого рівня з Росією. 

ІА "Вголос": НОВИНИ