Про це йдеться в матеріалі Reuters.

Проект був спрямований на допомогу в інтеграції економіки України з сусідніми країнами - Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. На думку ЄС, модернізація КПП була спрямована на скорочення термінів перетину кордонів та вдосконалення митних процедур.

Однак, такі плани були зруйновані після ряду затримок і перевитрат коштів за участю місцевих чиновників і підрядників, відзначає видання.

У заяві Reuters представник ЄС сказав: «Після нашої оцінки ми прийшли до висновку, що проекти не можуть бути доопрацьовані вчасно. На даний час 6 проектів закриваються, а невитрачені гроші відшкодовуються».

Один з високопоставлених європейських дипломатів, які займаються відносинами з Україною, зазначив, що з боку України спостерігається певна «втома», існує невдоволення відсутністю реформ, особливо щодо корупції.

Станом на кінець 2017 роки жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування в розмірі € 29,2 млн (близько $36 млн).

При цьому, Державна фіскальна служба (ДФС) заявила, що причини затримок полягають у зміні персоналу, а також через те, що для схвалення і укладення контрактів необхідно більше часу.

ІА "Вголос": НОВИНИ