Підписання відбулося у рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, укладення угоди створить правові підстави для фінансування Єврокомісією заходів, спрямованих на сприяння миру, економічному відновленню та примиренню у східній Україні. 

Заходи, передбачені угодою, будуть реалізовуватися за чотирма напрямками: децентралізація та врядування; економічне відновлення та розвиток малого та середнього підприємництва; безпека громади та соціальна єдність; секторальні реформи та структурні зміни.

Як очікується, ця допомога сприятиме покращенню врядування, місцевому розвитку та наданню послуг шляхом розвитку спроможностей на місцевому рівні для гендерно чутливих реформ децентралізації та адміністративної реформи; стимулюванню зайнятості та економічному зростанню шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих та середніх підприємств; зміцненню соціальної єдності та примиренню через заохочення громадських ініціатив; підтримці секторальних реформ та структурних змін у сфері охорони здоров'я, освіти та критичної інфраструктури.

Від України документ підписала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ